Het verhaal van Dappere Dorus


Eerste schets van Dorus


Ik ben Dorus, Dappere Dorus


Dappere Dorus gaat op reis


Dappere Dorus
vindt zijn eigen weg

In de zomer van 2015 zet Dappere Dorus heel voorzichtig zijn eerste stapjes. Zijn droom is om de kinderen te sterken op hun eigen reis.
Op speelse manier neemt Dorus de kinderen mee zodat ze positieve ervaringen in hun eigen rugzak meedragen, die kunnen ondersteunen op de reis naar het volwassen worden.

Dappere Dorus gaat de wereld ontdekken, er valt zo veel te zien. Maar hij vind de wereld toch wel wat groot wat heeft hij nodig voor zijn eerste stappen.
Dit kartonboekje is zeer geschikt voor de allerjongste lezers, die net als Dappere Dorus hun eerste stapjes de wereld zonder mama en papa gaan ervaren.Dappere Dorus gaat op reis. Hij ontmoet allerlei dieren die elk een eigen talent hebben. Wat vindt Dorus elk talent bijzonder, maar wat is nu zijn talent?
Na het ervaren van het verhaal kan het kind met de uitnodigende oefeningen die achter in het boek staan zelf op zoek gaan naar wat zijn/haar eigen talent is.
Dappere Dorus wil graag een vriend, een vriend zoals hij. Op zoek daarna komt hij allerlei dieren tegen, maar ook allerlei emoties op zijn pad. Wat zijn de helpende krachten van die emoties daar weten dieren hem ook wel raad in te geven. Hij ontdekt die allerbeste vriend die zit in zichzelf. Met die eigen kracht durft hij het aan om stappen te zetten om de emoties los te laten en te durven gaan drijven in het water, hij volgt zijn eigen stroom. Na het verhaal komen ook in dit boek sweer oefeningen om te ervaren hoe het ook kan.